Halil Jaçellari

Halil Jaçellari

Born
(1940-07-14)14 July 1940
Lushnje, Albania

Died
23 October 2009(2009-10-23) (aged 69)
Rome, Italy

Occupation
Writer, poet, translator

Language
Albanian

Genre
Novel, short story

Spouse
Afërdita Hasanbelliu

Children
Ilir Jaçellari

Halil Jaçellari (14 July 1940 – 23 October 2009) was an Albanian writer and translator.[1][2]
Published works[edit]

Mirë mëngjes njerëz (Good morning people), 1976, story collection
Hapat e tij (His footsteps), 1978, story collection
Nesër është e djelë (Tomorrow is Sunday), 1988, novel
Nuk është kjo dashuria (This is not love), 1996, story collection
Përralla nga Hans Christian Andersen (Tales – Hans Christian Andersen), 1996, translation
Nick Sniffle and Dr. Yeah, 1997, translation
Tregimet e Guy de Maupassant (Short story collection – Guy de Maupassant), 1999, translation
Tregime (Story collection), 2002
Sezoni pa dasma (Wedding-less season), 2005, novel
Humnera e mëdyshjes (Abyss of ambiguity), 2009, novel

References[edit]

^ “Nuk ka më “Nesër është e diel” nga Halil Jaçellari ~ Letërsi,ese,kritikë…”. fryma.info. Retrieved 2014-06-22. 
^ “Halil Jaçellari: Nji shënim, nji tregim dhe skeda e nji shkrimtari… | Radi and Radi”. radiandradi.com. Retrieved 2014-06-22.